Presentasjon av forelesere 

Ole Petter Hjelle (NOR)

Tittel: "Sterk hjerne med aktiv kropp-hvordan fysisk aktivitet påvirker hjernen vår"

Tenk deg at det eksisterte en enkel, bivirkningsfri behandling som gjorde at du ville leve et lengre og bedre liv. En behandling som reduserte risikoen for hjerteinfarkt, diabetes, kreft, depresjon og demens. Den ville i tillegg gi deg bedre hukommelse, bedre stressmestring, øke kreativiteten din og sannsynligvis gjøre deg mer intelligent. Dette høres for godt ut til å være sant. Men, denne behandlingen finnes, og vi har kjent til den i tusenvis av år. Jeg snakker om fysisk aktivitet.

Hadde fysisk aktivitet vært en pille – ville alle tatt den.

 

Ole Petter Hjelle er lege, hjerneforsker, bestselgende forfatter og profesjonell foredragsholder. Han har en allsidig bakgrunn, blant annet som toppidrettsutøver med NM-gull i maraton og har over 7500 fallskjermhopp under beltet. Ole Petter har vunnet flere priser for sin formidling, blant annet Morgenbladets «fantastiske formidlere» i 2016. Her er noe av det juryen sa om Ole Petter: «Her dreier det seg om en mann som kan kommunisere! Ole Petter Hjelle er åpenbart en helt eksepsjonell foreleser med magiske formidlingsevner.» Ole Petter er kjent som «treningslegen» etter at han startet en egen mosjonsgruppe hvor han trener med pasientene sine. Opplegget ble beskrevet på NRK og videoen av innslaget har blitt sett over 1,5 millioner ganger på Facebook. Ole Petter er en av Norges mest erfarne formidlere. Han engasjerer og inspirerer publikum og gir dem konkret kunnskap de kan bruke i sine egne liv.

Eirik Bjargo (NOR)

Tittel: "Empirisk pasienthåndtering fra 40 år"

Eirik skal gi oss tips og triks gjennom 40 år og vise hvordan man kan flette manuelle teknikker og kliniske perler sammen med funksjonell nevrologi.  

Eirik Bjargo har vært over 40 år i praksis som kiropraktor. Han var med å starte «klinikk for alle»-kjeden og har hatt en sentral rolle i den siden. Etter å ha graduert fra Palmer i 1977 hadde Eirik et internship på Gonstead sin klinikk i Mt. Horeb, USA. Han bygget på sine manuelle ferdigheter med funksjonell nevrologi ved Carrick-instituttet fra 1993-2004 og er en av dem som har drevet med lengst med funksjonell nevrologi i Norge. Eirik sine 40 år i praksis, samt kombinasjonen av dyptgående ferdigheter i manuell behandling og den funksjonelle nevrologien gjør at Eirik Bjargo er en sjelden vare. Eirik har også behandlingserfaring fra helt spesielle situasjoner blant annet etter å ha vært medisinsk ansvarlig på flere klatreekspedisjoner til Seven Summits. 

Sigrun Låg Kleiv (NOR)

Tittel: Hvordan bygge praksis via en nisje

 

I foredraget kommer hun til å snakke om hvordan du kan bruke dine personlige egenskaper og nisjer til å bygge en travel praksis, uten å komprimere den faglige kvaliteten.  Foredraget passer godt for nyutdannede men også for de som planlegger å starte for seg selv eller ønsker litt inspirasjon for å få mer å gjøre i praksis.  


Sigrun graduerte fra AECC i 2007. Hun har siden jobbet i Sandnes og Oslo, og har hele tiden kombinert klinisk arbeid med jobbing i toppidrett og spesielt innenfor fotball hvor hun i mange år jobbet som medisinsk koordinator i toppfotballen.   

Morten Munkvik (NOR)

Morten er fastlege, spesialist i allmennmedisin og autorisert idrettslege. Han har en doktorgrad fra Universitetet i Oslo innen skjelettmuskelfysiologi og hjertesvikt. Morten har undervist i anatomi i en årrekke og underviser nå på Universitetet i Stavanger. 

Morten er opptatt av helseformidling og brukes mye som kursholder. Han har skrevet flere lærebøker og driver to podcaster. 

Siden 2013 har Morten vært medisinsk ansvarlig for Stavanger Oilers. Naturlig nok har han en forkjærlighet for ishockey, men han har en bred interesse for flere idretter, særlig løp.

Håvard Normeland (NOR)

Håvard er SDU utdannet kiropraktor.  

Kiropraktor på Stavanger medisinske senter, samt for oilers og skjalg friidrett. Permisjon dette året da kona skal spesialisere seg til Fysikalsk medisiner på Beitostølen helsesportsenter. 

Jobber litt som bygdekiropraktor i Valdres dette året. 

Shawn Thistle (CA)

Tittel 1 (main talk) "RISING ACTION - Why chiropractic’s next ‘act’ really matters” 

Intro: Our profession evolved and survived on the ‘shoulders of giants’ during our first ‘act’. To borrow further from the literary world, what comes next - in our second ‘act’ - is crucial, as we can now thrive and prosper on the foundation of science! Contemporary research is facilitating unprecedented awareness of the extensive, multifaceted burden of chronic, painful disorders and eroding many long-held beliefs and approaches within traditional treatment models.  In combination with numerous impactful areas of emerging research, our opportunity has never been greater to add value, serve the public and address a glaring need! In this entertaining and inspiring presentation, Dr. Thistle will help you embrace your inner chiro-nerd and illuminate our bright future! 

Tittel 2 (group talk): "Expanding our Chronic Pain Comfort Zone" 

Intro: Our understanding of chronic pain has significantly evolved in recent decades via the combination of high-quality, multi-disciplinary research and real-world clinical experience. This unprecedented progress has enhanced our fundamental understanding of how chronic pain develops and proliferates and more importantly, how contemporary clinicians can recognize and effectively manage this problem for patients. This informative session will summarize years of pain research and help you rationally integrate important pain neuroscience concepts into your patient care on Monday morning! 

Dr. Shawn Thistle is a practicing chiropractor, speaker, knowledge-transfer leader, entrepreneur & medicolegal consultant. He is Founder & CEO of RRS Education (www.rrseducation.com), a continuing education company providing weekly Research Reviews, informative Seminars & convenient Online Courses for chiropractors, physiotherapists and other manual medicine providers worldwide. Shawn also provides expert medicolegal reporting in chiropractic malpractice cases & lectures part-time at the Canadian Memorial Chiropractic College in the Orthopedics Department. He lives just north of Toronto, Ontario, Canada with his wife Katie and two young sons Calvin and Everett.

Leif Inge Tjelta (NOR)

Tittel 1 (main talk): "Hvordan trene fremtidens pasienter i klinikken"

Intro:Sentrale begreper knytett til fysisk aktivitet. Reduksjon av fysisk form som følge av aldring. Hvordan er aktivitetsnivået blant eldre i Norge i dag. Konsekvenser av inaktivitet for eldre. Treningseffekten og studier; Hva vet vi om effektene av trening av de aller leste (over80)

Titel 2 (group talk): "Suksessen bak Sprek prosjektet"

Intro: Kondisjon og trening. Helsegevinster knyttet til det å ha god kondisjon og om de såkalte «sprek prosjektene» hvor trente voksne har fått tilbud om gratis trening to ganger pr. Uke. Dette startet som et samarbeid mellom Universitetet i Stavanger og Stavanger Aftenblad.

Er dr. philos. og dosent i treningslære ved Universitet i Stavanger. Skrev doktorgrad om: Treningsprosessen i distanseløp på internasjonalt nivå.

I tillegg til å ha publisert en rekke artikler i internasjonale og nasjonale tidsskrift om treningen til eliteutøvere har Tjelta de siste årene også publisert artikler om helsegevinstene folk flest oppnår ved trening. Gjennom sitt engasjement i Sprek- prosjektet har han fått hundrevis av tidligere utrente voksne kvinner og menn i bedre form.

Tjelta var i yngre år mellomdistanseløper på nasjonalt nivå. Han fikk med seg to landskamper på 1500 m. Han var i flere år også fagansvarlig for mellom- og langdistanseløp i Norges Friidrettsforbund.

Hege Herstad (NOR)

Tittel: "Det glemte leddet" - TMD og kiropraktorens viktige rolle

Hege skal holde et foredrag manuell tilnærming til kjeveleddsdysfunksjon. Hun skal gå gjennom funksjonell anatomi og gi tips og triks på hvilken caser som trenger hvilken behandling og ikke minst hvilken caser som ikke vil respondere på manuell behandling og trenger en annen type tilnærming.

 

Hege ble uteksaminert med «Clinical Excellence» fra Palmer West i 1999 og har jobbet som kiropraktor i 20 år. Hun jobber til daglig ved Grini kiropraktikk og helse, der hun også er eier og daglig leder. Hun er svært opptatt av tverrfaglighet og jobber også i et tverrfaglig samarbeidsprosjekt på mellom nevrokirugisk og Tann-/kjevepoliklinikken ved Rikshospitalet. Hun har i lengre tid hatt en spesialinteresse for kjeve og har blant annet vært på en omfattende sertifisering Polen med en av de ledende manuelle kjevebehandlerne i verden. Hege har hatt et stort engasjement for kiropraktormiljøet i Norge og prøver daglig å bedre samarbeidet mellom kiropraktorstanden og andre faggrupper. Hun har også vært i mange verv i kiropraktorforeningen og har flere perioder i både etterutdanningsutvalget, sentralstyret og som regionsleder for region øst.  

Atle Torstensen (NOR)

Tittel: Skulder “Live” 

Atle skal holde et foredrag som er litt utenom det vanlige. Han skal behandle skulder «live» foran publikum og forklare hvorfor og hvordan. Dette foredraget ble holdt i Roma i 2017 til stående applaus. 

Atle Torstensen har vært i praksis i Norge i over 25 år. Han har gjennom årene behandlet mange individuelle idrettsutøvere og lag både i Norge og internasjonalt og har blant annet vært en del av AC Milan sitt medisinske team i en årrekke. Atle er svært populær foredragsholder og holder hvert år mange internasjonale seminarer i behandling av ryggsøyle og ekstremiteter rundt om i Europa. Spesielt mye er han i Italia, Sveits og Spania for å holde kurs. Atle ble kåret til årets kiropraktor av NKF i 2006 og «International Chiropractor of the Year» av «The Masters Circle» i 2010. Han var med som grunnlegger av Eureka-kjeden og er nå med på å utvikle fagkompetansen i Klinikk for alle-kjeden.  

Bodil Skjørestad (NOR)

Tittel: Ulike persontyper krever ulik tilnærming. Hvordan håndtere ulike personligheter og bygge optimal praksis.

Den såkalte DISA/DISC – modellen deler mennesker inn i 4 typer oppførsel av forskjellige farger. Benytt muligheten til å lære hvordan du raskt og enkelt kan lese folk i omgivelsene dine og redusere mengden misforståelser. Hvordan bygge bedre praksis ved å implementere denne modellen.

 

Bodil tok fagbrev som kokk i 1986 og jobbet som kokk i 13 år samtidig som hun studerte BI om kveldene for å tilegne seg mer kompetanse. Første lederjobb i 1999 som arrangementssjef. I 2000 startet Bodil som salg og markedssjef på Kronen Gaard Hotell hvor hun etter kort tid overtok som daglig leder. Bodil var også med å utvikle det som skulle bli hotellkjeden Kronenguppen. 2015 daglig leder i Norges Kokkemesteres Landsforening. Høydepunktet var OL i kokkekunst i Erfurt 2016. På jakt etter nye utfordringer begynte Bodil å snuse på muligheter i jobbmarkedet. Bodil var selv kunde i Evan- Jones da hun var hotelldirektør og visste godt hva de stod for, så når muligheten bydde seg var det bare å takke ja. I dag bruker Bodil sin kunnskap og erfaringer fra tidligere lederskap som rådgiver i Evan-Jones International

Donald Murphy (US)

Tittel 1 (main talk): The Primary Spine Practitioner:  A New, Innovative Role in the Healthcare System(s)

Tittel 2 (group talk): Clinical Reasoning in Spine Pain: Applying Clinical Excellence in the Busy Clinic

Donald R. Murphy, DC, FRCC 

Previous Medical Director of the Spine Care Program for Care New England, a multi-hospital group.   

Clinical Assistant Professor, Brown University Medical School 

Adjunct Associate Professor, University of Pittsburgh 

Fellow of the Royal College of Chiropractors, UK 

30 years’ experience practicing and teaching primary spine care. 

Nearly 100 publications in peer-reviewed scientific journals and book chapters 

Lead instructor, certification course for Primary Spine Practitioner 

His recent books, Clinical Reasoning in Spine Pain, Vols I and II serve as the required texts for that course.   

Kim Tore Johansen (CAN)

Tittel: Aldring og balanse

Kim skal holde et foredrag om balanseendringer hos eldre. Dette kurset er noe teori, klinisk rettet og noe man kan bruke på "mandag". Foredraget inneholder også tester, anbefalt behandling og anbefalt henvisninger ved mistanke om patologi.

Kim er en av de mest anerkjente innenfor funksjonell nevrologi i Norge. Han har jobbet med funksjonell nevrologisk rehabilitering de siste 14 årene. Inkludert DACNB og FACFN eksamen, og kontinuerlig videreutdannelse og spesialisering innen undersøkelse og rehabilitering av blant annet bevegelseslidelser (250t), kronisk smerte syndrom (150t), vestibulare lidelser (200t) og traumatisk hjerneskader (350t)

Juan Robbie Mathisen (NOR)

Tittel: "Spinal stenose.  Plagsom tilstand - effektiv behandling"

Spinal stenose er en aldrings- og slitasjetilstand i lumbalcolumna. Sypmtomene er i første rekke kroniske smerter i underekstremiteter, sjeldne ganger også med nevrologiske utfall. Årsak er oftest hypertrofi av skjelettstrukturer og bløtdeler som danner indre vegg i spinalkanalen, med intraspinal plassreduksjon og dermed nervekompresjon som resultat. Utredningen er klinisk vurdering og lumbal MR. Operasjon i form av mikrokirurgisk dekompresjon er effektiv, forutsatt nøye pasientutvelgelse basert på klinisk situasjon og MR-funn. Ekstremitetssmerter er i hovedsak målet for behandlingen, ryggsmerter er i liten grad påvirkelige. Prosedyren er atraumatisk og lite belastende, kan også gjøres på eldre pasienter.

Dr. Juan Robbie Mathisen er spesialist i rygg- og nakkekirurgi ved Aleris Sykehus Nesttun i Bergen. Hans spesialfelt er spinalkirurgi. Dr. Mathisen har bred erfaring innen sitt felt og har gjennomført over 4 000 lumbale inngrep med nerverotskompresjon som prolaps og stenoser. I tillegg har han utført kreftoperasjoner, abscesser og intraspinale tumores. Han arbeider i tillegg med mini-invasive operasjoner med micro-teknikk og utfører diskproteser på nakkenivå. Dr. Mathisen har vært overlege på Haukeland Sykehus fra 1995. Han har en utdannelse i helseledelse på UIO.

Gjert Ingebrigtsen (NOR)

Tittel: Kunsten med å oppdra en verdensmester

 

Han tar oss med på innsiden av galskapen og genialiteten i team Ingebringtsen. Gjert Ingebringtsen er mannen mot strømmen, pappaen som nektet sønnene og ha kjærester, mannen som måler melkesyre hver 10 min og laminerer treningsskjema så det ikke kan tukles med. Han gir oss innblikk i de store tankene og de små detaljene som kjennetegner Gjerts metode og som har fostret 3 brødre i den ytterste verdenselite. Gjert snakker også om medaljens såre bakside. Forholdet til sønnene er hardt prøvet av farens tøffe regime. Mål og resultater binder dem sammen idag, men vil det være verdt det i det lange løp?

Gjert Arne Ingebrigtsen er en norsk friidrettstrener. Han er trener for sine tre sønner, Henrik , Filip og Jacob. Ingebrigtsen har ingen trenerutdanning og har ikke selv drevet med friidrett. På idrettsgallaen 2019 ble han tildelt prisen “årets trener” etter at han var nominert både til idrettsgallaen 2017 og 2018.

Sponsorer: