Presentasjon av forelesere 

Robert Melillo (USA)

Modul: Understanding Developmental Functional Neurology from a chiropractic perspective

Dr. Robert Melillo is one of the world’s most sought after and respected expert in Developmental Functional Neurology, Brain Imbalances, hemispheric integration towards neurobehavioral disorders and learning disabilities. He is a prolific author and brain researcher, he has published one major text book titled Neurobehavioral Disorders of Childhood an Evolutionary Perspective. 

MELILLO color pic.jpg

Mona V. Elness (NOR)

Modul: The deepest core - The pelvic floor

Mona Valstad Elsness er fysioterapeut, osteopat DO, personlig trener og coach Hun er faglig leder Kvinnehelsesenteret på Klinikk for Alle Majorstuen og jobbet 19 år klinisk. Hun er coach i trening for gravide/etter fødsel. I tillegg er hun Kundaliniyogainstruktør. Mona har videreutdanning innenfor ulike felt i kvinnehelse og lang erfaring med å holde kurs og foredrag innenfor dette tema. Mona deler kunnskap og erfaringer om kvinnehelse via Femalewellness på nett og i sosiale medier, og i podcasten Engler og Hormoner.

Skjermbilde 2021-06-23 kl. 16.06.42.png

Mina Adampour (NOR)

Modul: Hva gjør du om uhellet først er ute? Tips og veiledning fra nevologisk avdeling. 

Mina Adampour er lege og samfunnsdebattant som brenner for god pasientbehandling, spesielt på tvers av fagfelt. Hun tror på bedre samhandling og økt implementering av andre behandlingsformer utover de tradisjonelle, som er subsidierte medikamenter og operasjoner. Per dags dato jobber hun som LIS lege på nevrologisk avdeling ved AHUS. Dette inkluderer alt fra vaktarbeid i akuttmottaket, til sengepost og poliklinisk utredning.

Skjermbilde 2021-06-23 kl. 16.13.49.png

Siri Marte Hollekim-Strand (NOR)

Modul: Lære folk til å ta bedre helsevalg

Siri Marte Hollekim-Strand er fysioterapeut med ph.d. i klinisk medisin og master i trenings- og idrettsfysiologi fra NTNU. Hun har sin primære kliniske erfaring fra aktivitetsmedisin så vel som fra idretten. I disse feltene ligger også hennes forskningsinteresse; for tiden med spesiell nysgjerrighet på klinisk kommunikasjon samt mekanismer og intervensjoner for adferdsendring innen aktivitetsmedisin/ «trening som medisin». I dag arbeider hun primært som førsteamanuensis ved fysioterapeututdanningen, Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap, NTNU. 

image001.jpg

Björn Winter (GER)

Modul: Søvnrelaterte pustevansker hos barn - en hittil undervurdert tilstand?

Epidemiologiske studier viser at opptil 20 prosent av alle barn i industrinasjoner sliter med søvnrelaterte pusteproblemer fra primær snorkinghelttil søvnapne. I dette foredraget skal vi se nærmere på etiologi,patofysiologi,diagnostikk og terapifor å styre normal vekst og utviklingav denne pasientgruppen. Et velfungerende nettverk mellom forskjellige spesialister er conditio sine qua nonfor å nå best mulige behandlingsresultatersom varer.

thumbnail.jpeg

Anders Sørfonden (NOR)

Plenum: Q&A med Kristian og Anders

Kiropraktor fra SDU 2008

Lege fra SDU 2011

Spesialist i allmennmedisin

Jobber primært som fastlegevikar og legevakt

For tiden gjennomført to av fire år i spesialisering i fysikalsk medisin og planlegger å fullføre denne til normert tid.

Anders2.jpg

Jørgen Jevne (NOR)

Modul: Skulderfunksjon og rehab 2021

Jørgen Jevne er èn av få i Norge som både er utdannet fysioterapeut (BSc) og kiropraktor (BSc, MSc). Utdannet i Norge og Danmark. Til daglig er han i klinisk praksis på Hønefoss Kiropraktikk og Rehabilitering. Han har på kort tid gjort seg bemerket med tankevekkende ledere i verdens største idrettsmedisinske tidsskrift. Han har holdt foredrag og kurs i inn- og utland i en årrekke og er en ettertraktet foredragsholder innenfor muskelskjeletthelse. Siden 2016 har han jevnlig holdt skulderkurs sammen med Stian Christophersen. I 2015 ble han tildelt prisen for «Best New Researcher» på WFC/ECU Konferansen i Athen. I 2018 ble han av Norsk Kiropraktorforening kåret til Årets Kiropraktor. Han er fast skribent i Fysioterapi i Privat Praksis og publiserer i dette fagbladet månedlige forskningsoppdateringer innenfor muskelskjeletthelse. I 2020 lanserte han sammen med Christophersen podcasten «VONDT», èn av få dedikerte podcaster om muskelskjeletthelse i Norge.  

jevne.jpeg

Kristian Marstrand(NOR)

Plenum: Q&A med Kristian og Anders

Kiropraktor fra SDU 2009

Lege fra SDU 2011

Spesialist i ortopedisk kirurgi med utdannelse fra både danmark og Norge

Overlege ved Ortopedisk avdeling Ullevål -seksjon for sports og traumekirurgi

Forsker på hoftesmerter hos yngre pasienter -PhD student ved UIO

Skjermbilde 2021-06-23 kl. 16.02.57.png

Audun Vestmoen (NOR)

Modul: Mobilisering med bevegelse for akutte og langvarige nakkeplager

Audun Vestmoen er fysioterapeut med videreutdannelse i manuellterapi. Han jobber til daglig som kliniker i Drammen og har stor interesse innenfor manuell behandling og hvordan vi bruker manuellterapi i en oppdatert klinisk praksis. Han er Norges første kursholder innenfor Mulligan konseptet "Mobilisering med bevegelse" og underviser også kurs og holder foredrag innenfor nakke og hodepine. 
 

Mulligans mobilisering med bevegelse er smertefrie leddmobiliseringsteknikker som kombinerer mobilisering med aktiv bevegelse. Teknikkene er pasientsentrerte: de tilpasses til den enkelte pasients presentasjon og utføres i en bevegelse/funksjon som er meningsfull for pasienten. Pasienten kan også utføre teknikkene som hjemmebehandling for å fremme egenmestring. Det vil bli kliniske eksempler og praktisk øving av teknikker for øvre cervical og cervikothorakale overgang. Teknikkene blir undervist på noen av de fremste universitetene og har blitt undervist som kursrekke i de fleste land. 

audun.jpg

Jasper Frost (UK)

Plenum: Hva røper ansiktet ditt - et underholdende foredrag

Jasper Frost is an international consultant and keynote speaker within tactical communication and behavioural intelligence. 

He is specialised in Tactical Communication; a framework he has developed based on the science of behavioural analysis and emotional intelligence.  

 

Jasper is trained by some of the world’s best trainers, those who also educate the FBI and CIA, and he will notice your subtle moves and behaviour and decode your verbal and non-verbal signals - signals you are not even aware of yourself. 

 

Jasper skal holde et underholdende foredrag for oss om hvordan ansiktet vårt ogansiktet til våre pasienter kan røpe mer enn vi tror. Hvorfor har du en magefølelse om at pasienten egentlig ønsker å si noe mer? Hvorfor registrerer hjernen din noe du ikke kan sette ord på? Hvilke deler av ansiktsmimikken er det som gjør et smil om til for eksempel hånlig? Under dette foredraget åpner vi baren og slapper litt av mens vi hører på at Jasper gi oss a-ha-opplevelser.   

Jasper NY 2021.jpeg

Elin Hansson (NOR)

Modul

Jobber som fagansvarlig og leder i Synstrening hos Synsam. 

Hun har spesialkompetanse innen barn og syn. Etter utdannelse som optiker i Norge, tok hun  Master of Science (M.Sc.) og Doctor of Optometry (O.D.) i USA, Pacific University, Oregon State. Deretter tatt videreutdannelse innenfor funksjonell optometri (OEP): barn og syn, synstrening for lese- og lærevansker relatert til synsproblematikk, sport og syn, autisme og traumatisk hjerneskade.

elin.png

Søren O'Neal (DK)

Plenum

Er utdannet kiropraktor fra AECC (1996), siden Master grad i Rehabilitering (2004) og PhD (2013) 

 

Har de sidste 20 år arbejdet som hospitalskiropraktor og ledende kiropraktor, er aktuelt konstitueret forskningsleder på Rygcenter Syddanmark, Middelfart Sygehus. 
 

Har været ansvarlig for den prægraduate klinisk del af den danske kiropraktor uddannelse.

thumbnail.jpg

Mari Kalland Knapstad (NOR)

Modul: Akutt svimmelhet - sentral eller perifer årsak?

Mari Kalland Knapstad er fysioterapeut og jobber til daglig på fysioterapiutdanningen ved Høyskolen på Vestlandet hvor hun er faglig ansvarlig for emnet Vestibulære sykdommer – svimmelhet. Hun er også ansatt hos Nasjonal Kompetansetjeneste for vestibulære sykdommer hvor hun jobber med forskning og i klinikk. I 2020 disputerte hun med doktorgraden “A clinical study on patients with concurrent dizziness and neck pain”. 

picture-107494-1563189377.jpg

Flere foredragsholdere kommer!

Blir publisert fortløpende.

Standing in the Rain

?