Modul: Kvinne- og barnehelse

Hva er epigenetikk og hvordan kan forståelsen av dette gi nytt håp? Hvilke konsekvenser har det for søvn og utvikling dersom kjeve- og kraniet ikke utvikler seg optimalt? Hva er vår rolle og hva kan vi bidra med? 

Kvinnekroppen og trening etter fødsel. Vi ønsker mer fokus på kvinnehelse, og øke bevisstheten rundt hvordan vi kan hjelpe kvinner i en sårbar periode i livet der det er mange tabuer. 

Forelesere:

Dr. Ellen Wikenius Doktorgrad i Barne- og ungdomspsykiatri. PhD. 

Dr. Bjørn Winter Kjeveortoped spesialisert i søvnmedisin, PhDc

Mona Elness

Modul: Nevrologi - dette bør vi vite

Vår nevrologi påvirkes av alt vi gjør, enten på en funksjonell eller patologisk måte. Ved å forstå grunnleggende nevroanatomi kan vi lettere spesifisere og individualisere behandlingen vi gir til den enkelte pasient. Lurer du på hvordan det er på akutten? Hvordan er hverdagen til en nevrolog Vil du lære mer om funksjonell nevrologi og hvordan behandlingen vi gir påvirker hjernen? Vil du vite hvordan du kan hjelpe deg selv og andre, kun med nokså enkle øvelser og trening?

Forelesere:

Nevrolog Mina Adampour

Nevrolog Elin Hansson

Dr. Robert Melillo Chiropractic Neurologist, PhDc

Modul: Kiropraktikk + trening = sant

Det meste vi gjør er rehabilitering, enten fysisk eller gjennom veiledning, og i denne modulen lærer du helsepedagogikk for å hjelpe pasienter til å ta bedre helsevalg. I tillegg lærer du om skulderrehabilitering og tips mot den plagsomme svimmelheten. Spennende foredrag av og med dyktige fagfolk. 

Forelesere:

Siri Marte Hollekim-Strand Fysioterapeut PhD

Jørgen Jevne Fysioterapeut og Kiropraktor

Mari Kalland Knapstad

Modul: Klinisk hverdag fra topp til tå

Vi blir aldri utlært og faget vårt er et håndtverk. I denne modulen får du tips og lærer finjustering av teknikk, samt om Mulligan og bløtvevsbehandling. Gå en ny uke imøte med ny inspirasjon og veljusterte teknikker du kan bruke i klinikken på mandag morgen.

Forelesere:

TBA

Følg med på www.fagligkongress.no for oppdateringer og mer informasjon!

 

Vi gleder oss til innholdsrike og spennende dager og ønsker alle 

velkommen til Faglig Kongress 2021 i Trondheim! 

 

Hilsen 

Etterutdanningsutvalget (EUU) i NKF 

Daniel Vestøl (leder) 

Catherine Anker-Sletholt

Marie Hermansen

Andreas Hoff-Norvik

Tor Yngve Østhus